Presentació del Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics a Donostia

cobertaprotocolDissabte, 17 de desembre de 2016, es va presentar el Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics a Donostia en un acte molt emotiu que va acollir les entitats promotores del document, entre les quals hi figura Linguapax, un nombre molt important d’organitzacions europees que treballen per a la promoció de les llengües minoritàries a Europa i una nodrida representació del teixit associatiu basc que es va aplegar al Palau Kursaal com a primers signants del Protocol.

 
La presentació d’aquest Protocol ha suposat la demostració de l’èxit de la col·laboració entre els agents socials i la seva capacitat per confeccionar una eina eficaç que permet analitzar les necessitats vinculades a la garantia dels drets de les llengües minoritzades per poder posar en marxa actuacions destinades a millorar-ne el compliment.
El Protocol va ser impulsat de manera conjunta per Kontseilua i la Fundació Donostia 2016. Pau Bilbao, president de Kontseilua, va destacar durant l’acte, l’extraordinària solidaritat lingüística que ha notat durant tots els mesos arreu d’Europa i va afirmar que la participació ha estat la clau de l’èxit i que ha servit per demostrar que, malgrat ser comunitats petites, si ens unim tenim una capacitat d’acció enorme.
 
El Palau Kursaal, ple de gom a gom, ha acollit un acte que ha combinat actuacions musicals i de dansa amb els parlaments dels participants. Les primeres persones a intervenir van ser Aureli Argemí i Maria do Pilar Garcia. Tant Argemí com Garcia van participar, ara fa vint anys, en el procés d’elaboració de la Declaració Universal de Drets Lingüístics, document en què es basa aquest Protocol de Donostia.
 
Linguapax, com a membre del Comitè Organitzador del Protocol, juntament amb el CIEMEN, l’ECMI, l’ELEN, el PEN International i l’UNPO va ser present en aquest acte on, a través de la signatura de la Presidenta, s’hi va adherir. 
Més informació:

 

Algunes fotografies de la presentació:

 

Share