Linguapax obre la convocatòria del Premi Internacional 2021

Linguapax vol sumar-se a la commemoració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament. Amb l’objectiu de defensar i promoure la diversitat lingüística, anunciem la convocatòria del Premi Linguapax 2021.

Language diversity by TobiasMik · CC BY-NC-SA 2.0

El premi Linguapax 2021 és un reconeixement a l’acció duta a terme per persones,  col·lectius o entitats des de diferents àmbits i des de diferents àrees del coneixement a favor de la preservació de la diversitat lingüística, de la revitalització i reactivació de comunitats lingüístiques i de la promoció del multilingüisme. El seu propòsit és identificar, valorar i difondre actuacions d’èxit i bones pràctiques arreu del món, que serveixin de  referència i exemple per a totes les persones, entitats i col·lectius que vulguin activar-se per les llengües.

Durant l’any 2020, l’esclat de la pandèmia del COVID-19 va dificultar la convocatòria del premi, que finalment es va haver de suspendre. Per aquesta raó, enguany hem decidit anticipar-la, aprofitant l’ocasió del Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, i destacar la importància de la diversitat lingüística en aquest àmbit.

Les candidatures es poden presentar per correu electrònic a l’adreça info@linguapax.org, des d’avui mateix fins al dia 6 de juliol de 2021, i s’han de regir per les bases que trobeu més avall.

La persona, col·lectiu o entitat guanyadora del Premi Internacional Linguapax 2021 es donarà a conèixer el dia 26 de setembre, coincidint amb el Dia Europeu de les Llengües.

Esperem les vostres propostes amb molta il·lusió!

Preservem  la diversitat lingüística!

Premi Internacional Linguapax

Bases de la convocatòria 2021

 1. Linguapax convoca anualment el Premi Internacional Linguapax com a reconeixement a l’acció duta a terme des de diferents àmbits a favor de la preservació de la diversitat lingüística, de la revitalització i reactivació de comunitats lingüístiques i de la promoció del multilingüisme.
 2. Poden ser candidades al Premi Internacional Linguapax entitats, col·lectius o persones membres de la comunitat acadèmica i de la societat civil que hagin destacat en les accions esmentades des de l’activisme. No es poden presentar al premi persones vinculades a les estructures ni a les delegacions de Linguapax.
 3. A l’hora de presentar les candidatures, cal incloure-hi aquesta informació:
  – Dades de la persona que presenta la candidatura.
  – Dades de contacte de la persona, entitat o col·lectiu candidat i CV. En el cas de les organitzacions, a més de les dades de contacte, també cal una descripció del projecte, dels objectius i de la trajectòria.
  – Carta de presentació de la candidatura.
  – Carta de suport de la candidatura (mínim 2).
  – Descripció detallada dels motius que justifiquen la candidatura: projectes finalitzats o en curs, línies de recerca, participació/implicació de les comunitats, etc.
 4. Les propostes convenientment documentades s’hauran d’enviar a la seu de Linguapax per correu electrònic a l’adreça info@linguapax.org fins al 6 de juliol de 2021, amb la menció “Candidatura al Premi Internacional Linguapax 2021” en l’assumpte del missatge.
 5. Les candidatures seran tractades amb la màxima confidencialitat.
 6. Formen el jurat del Premi Internacional Linguapax les persones que integren la Junta de Linguapax, el Consell Assessor i l’equip de coordinació de la Xarxa Internacional Linguapax.
 7. La decisió del jurat serà inapel·lable. Excepcionalment, el jurat pot decidir atribuir el premi a dues candidatures.
 8. El Premi Internacional Linguapax està dotat amb la quantitat de 6.000 €.

El Premi Internacional Linguapax es donarà a conèixer el 26 de setembre, coincidint amb el Dia Europeu de les Llengües.

Share