Linguapax manifesta el seu suport a Carme Arenas

Amb motiu de la notícia, apareguda als mitjans el proppassat 13 de gener de 2021, on s’informava que 21 escriptors de la nostra literatura s’havien donat de baixa del PEN Català, argüint motius preocupants referents a l’actuació de la junta actual, des de Linguapax Internacional volem sumar-nos al suport a l’expresidenta Carme Arenas, que també va ser presidenta de la nostra entitat (2014-2016).

Durant el seu mandat sempre va actuar de manera correcta, gestionant els recursos -sempre difícils d’aconseguir- amb responsabilitat i transparència i totes les decisions que va prendre van ser amb el suport i l’aprovació de la junta del moment. A dia d’avui continua formant part de la Junta de Linguapax com a vocal.

Per a Linguapax International la gestió de Carme Arenas manté tota la nostra confiança i esperem que el conflicte que s’ha generat arran de la seva actuació durant el temps que va ocupar la presidència del PEN Català es resolgui al més aviat possible i de la manera més enraonada, sempre respectant la presumpció d’innocència i el dret a l’honor.

Si es fan acusacions cal provar-les i, si és el cas, prendre les mesures pertinents. Les declaracions no fonamentades i les insinuacions no contrastades com les adreçades a Carme Arenas no tenen res a veure amb la transparència i no contribueixen gens ni mica a mantenir la confiança en les entitats que conformem la societat civil.

Share