Linguapax en relacions oficials amb la UNESCO

La directora general de la UNESCO, Irina Bokova, acaba de comunicar la seva decisió d’establir un acord de col·laboració oficial (estatus consultiu) entre la UNESCO i Linguapax Internacional d’acord amb les Directrius en vigor i tenint en compte la seva “capacitat tècnica per donar suport a la tasca de la UNESCO en l’àmbit de l’educació per a la pau i la diversitat lingüística”.

Aquest reconeixement es produeix en un moment assenyalat ja que Linguapax celebra enguany el 30 aniversari de la conferència sobre “Ensenyament de llengües estrangeres per a la pau i la comprensió mútua”, convocada per la UNESCO a Kíev, que va donar origen al projecte educatiu Linguapax. El projecte va ser codirigit pel Sector d’Educació de la UNESCO i el Centre UNESCO de Catalunya fins al 2001, quan Linguapax es va constituir com a associació.

La UNESCO estableix relacions de col·laboració amb organitzacions de la societat civilper garantir una major eficàcia en les seves accions, d’acord amb les aspiracions de la ciutadania i amb vista a construir una governança global democràtica i equitativa“. En combinar la seva experiència i els seus recursos amb els de les ONG, la UNESCO pot “crear aliances estratègiques, aplicar els seus programes de manera més eficaç i eficient, augmentar la visibilitat i l’impacte del seu treball, arribar a tots els grups que haurien de beneficiar-se de la seva acció “.

Per tant, es convida a Linguapax a prosseguir els seus esforços per promoure la diversitat lingüística i el multilingüisme i enfortir la seva col·laboració amb la UNESCO, en particular amb el Sector d’Educació, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el Marc d’Acció Educació 2030. Linguapax també està convidada a participar en els propers esdeveniments convocats per la UNESCO com el Comitè de Socis No Governamentals, el 10è Fòrum UNESCO de la Joventut o la 39a reunió de la Conferència general de la UNESCO, òrgan director que determina l’orientació i la política general de l’organització, adopta el seu programa i pressupost.

Share