Josep Lo Bianco rep el premi internacional Ramon Llull de catalanística i diversitat cultural

Diversitat lingüística i pau, els objectius bàsics de Linguapax, als quals la nostra organització deu el nom, són també els eixos de treball d’un referent internacional en política lingüística i resolució de conflictes, Joseph Lo Bianco, membre del nostre consell assessor, gran coneixedor de la societat i la cultura catalanes, i docent del curs en línia Diversitat lingüística, per a què?*

El catedràtic d’Educació, Llengua i Alfabetització de l’Escola d’Estudis Superiors en Educació de la Universitat de Melbourne i expresident de l’Acadèmia Australiana d’Humanitats, treballa incessantment des de fa dècades en la proposta de polítiques lingüístiques que fomentin el respecte de la diversitat lingüística, el multilingüisme, la resolució de conflictes i la cultura de la pau.

Joseph Lo Bianco ha treballat arreu del món dirigint o col·laborant en projectes amb comunitats lingüístiques minoritzades i/o amenaçades. Cal destacar el seu treball com a Assessor Senior en Investigació per a LUCIDE, un projecte de la Comissió Europea sobre Llengües en Comunitats Urbanes, i el seu paper com a Director de Recerca de la Iniciativa sobre Llengües i Construcció de Pau a Malàisia, Mianmar i Tailàndia. En el marc d’aquest projecte, va promoure i aconseguir obrir el diàleg entre els líders polítics i els de la guerrilla en aquesta regió del Sud-est asiàtic.

Aquest esforç constant per la promoció de la diversitat lingüística i la pau, també a Catalunya, on ha participat en diferents activitats i jornades, l’ha fet mereixedor del premi internacional Ramon Llull de catalanística i diversitat cultural, convocat de manera conjunta per la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana, amb l’objectiu de reconèixer l’obra de persones o entitats catalanòfiles d’arreu del món o persones que hagin destacat en la defensa de la diversitat lingüística.

Més info aquí.

*Per conèixer més detall de la feina del Prof. Lo Bianco podeu veure la seva video-lliçó Llengües, poblacions i construcció de pau, subtitulada al català, en aquest enllaç.

Share