Butlletí Linguapax International març 2021
núm 005
linguapax-newsletter-encapçalament
00-la-cita-6
«Quan pensem en la crisi imminent que anomenem canvi climàtic, necessitarem tots els coneixements integrats en les llengües indígenes per poder sobreviure als tipus de transformacions que ens afectaran a tothom.»

Bernard Perley (2020). "Llengua, cultura i paisatge a les comunitats indígenes d'Amèrica del Nord". Video-lliço del MOOC Linguistic Diversity, What for? Coursera-UAB, 2021.
La notícia destacada

Linguapax presenta el seu curs en línia:
Diversitat ingüística, per a què?

Captura de pantalla de 2021-02-03 11-43-16
Linguapax acaba de publicar el curs "Diversitat lingüística, per a què?".
A través d’aquest curs volem contribuir a ampliar horitzons sobre la diversitat lingüística, el multilingüisme i la revitalització; volem descobrir i entendre les seves implicacions en àmbits que van des de la introspecció personal fins a l’educació, la política, les relacions socials, les arts i el món digital.
En particular, esperem crear una plataforma per a compartir i debatre, a fi d’enriquir el coneixement de totes les persones que hi participen, obrir les seves perspectives i encoratjar-les a salvaguardar i promoure la diversitat lingüística.
VULL SABER-NE MÉS
[.]

Delegacions
Linguapax

Delegació Amèrica Llatina: el n.345 de la revista Ichan Tecolotl, dedicat a la Dècada de les Llengües Indígenes

Ichan_portada_345
La declaració de la Dècada Internacional de les Llengues Autòctones per part de la UNESCO ofereix una oportunitat sense precedents de defensar i promoure les llengües del món. El reconeixement teòric del valor i la importància de la diversitat lingüística per al benestar humà ha de conduir a esforços pràctics constants per a revertir el desplaçament de les llengües, els estigmes i les pràctiques discriminatòries.
Aquest número de l'Ichan Tecolotl ofereix una rica contribució de múltiples veus a favor del multilingüisme i la diversitat lingüística i exemples de pràctiques de protecció lingüística i revitalització.
VULL SABER-NE MÉS

L'Associació Internacional de la Llengua d'Herència (ILHA), al Canadà, celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna de manera virtual.

Captura de pantalla de 2021-03-03 15-19-14
El passat 21 de febrer, l'Associació Internacional de les Llengües d'Herència va celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna per primer cop en modalitat virtual. Estudiants i professors van treballar conjuntament per a poder compartir les seves actuacions en la seva llengua materna. Amics, amigues i famílies d'Edmonton i de tot el món van veure la celebració en línia.
VULL SABER-NE MÉS
Articles Recomanats
ernic-gela
ENRIC SERRA

Cursos oberts massius en línia i diversitat lingüística

Enric Serra, secretari de Linguapax i membre del GELA -Grup d'Estudis de Llengües Amenaçades - explora la presència de les llengües en les principals plataformes de cursos on-line massius en línia (MOOC).
Vilaweb, 28.02.2021


VULL SABER-NE MÉS
Captura de pantalla de 2021-03-03 14-49-59
NI NYOMAN CLARA LISTYA DEWI

Mantenint el balinès amb la BASABali Wiki

Clara Dewi, membre fundador de BASABali, descriu les activitats més recents de l'entitat guanyadora del Premi Linguapax 2018 - i en particular la BASABali wiki. Aquest vídeo és part del contingut de la 4a setmana "Revitalització lingüística" del MOOC "Diversitat lingüística, per a què".

VULL SABER-NE MÉS
04-que-hem-fet-v2
Captura de pantalla de 2021-03-03 14-52-49
Linguapax Amèrica Llatina - 25 de febrer del 2021

Presentació del llibre Tyety Ñutyok

Tyety Ñutyok (El nens prodigi) és un llibre amb realitat augmentada, narrat i escrit en llengua umbeyajts per l'investigador ikoots Obdulio Muriel Díaz, amb traduccions a l'anglès i espanyol.
VULL SABER-NE MÉS
Captura de pantalla de 2021-03-18 13-39-36
Linguapax Amèrica Llatina - 20 de febrer de 2021

Premi Víctor Manuel Franco Pellotier

El Centre de Recerques i Estudis Superiors en Antropologia Social (CIESAS) institueix aquest Premi per a honrar la memòria i el treball del Dr. Víctor Manuel Franco Pellotier qui va contribuir de manera decidida i constant a l'avanç de diverses línies de recerca interdisciplinàries, en l'encreuament de l'antropologia, la lingüística, la filosofia, la sociologia i la psicoanàlisi.
VULL SABER-NE MÉS
05-linguapax-recomana-v2
> "L'iniciativa Activismo Lengua de Rising Voices guanya el Premi internacional de la Llengua Materna
> Alícia Martí Climent i Pilar Garcia Vidal, "Autobiografies lingüístiques de l’alumnat de secundària: una visió de l’aprenentatge de llengües en el sistema educatiu valencià", Treballs de Sociolingüística Catalana, N.30, 2020.
> Joan Ferrer, "La meva trobada amb la llengua hebrea". A: Notes de la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural, 22/02/2021.
> XVIII Congrés Internacional sobre Llengües Minoritàries.
Bilbao, del 24 al 26 de març de 2021. Modalitat virtual
> Simposi sobre l'impacte del multiculturalisme en l'educació pública. Alberta, Canadà, 22 i 23 de març.
Linguapax International
www.linguapax.org
C. de Maria Aurèlia Capmany, 14-16
08001 Barcelona
linguapax.internacional@gmail.com
Tel. +34 932701620 (extensió 332)
Fes-te’n soci/a!
Segueix-nos!
facebook twitter website 
En col·laboració amb:
LogoCUDLC_cat_r
Amb el suport de:
cultura_h3
accioexterior_h3
MailPoet