Dia Europeu de les Llengües 2015

top-banner-2015_ENLa 15a edició del Dia Europeu de les llengües convida a reflexionar sobre les llengües de l’educació
Cada any, el 26 de setembre, el Consell d’Europa i milers de ciutadans d’Europa i del món commemoren el Dia Europeu de les Llengües. És un dia en què celebrem l’existència d’un ric mosaic de llengües, d’Europa i d’altres regions del món, que conviuen en els nostres països. Les llengües evolucionen constantment i s’enforteixen amb préstecs d’altres llengües, i això enriqueix el nostre patrimoni lingüístic i cultural.

El Dia Europeu de les Llengües es commemora des de l’any 2001, per iniciativa del Consell d’Europa, amb la intenció de conscienciar sobre la importància de l’aprenentatge de les llengües per fer avançar el plurilingüisme i l’entesa intercultural; promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d’Europa i fomentar l’aprenentatge permanent de llengües dins i fora de l’escola.

La web dedicada al Dia Europeu de les llengües ofereix informació en 31 llengües i el seu calendari recull centenars d’activitats programades arreu d’Europa i d’altres continents per escoles, universitats, instituts, associacions de llengües i cultura. També ofereix quantitat de jocs, materials pedagògics, tests d’avaluació de competències lingüístiques o de coneixements sobre les llengües.
Share