Linguapax Internacional és una organització no governamental dedicada a la valoració i protecció de la diversitat lingüística mundial

El treball per l'harmonia entre les comunitats lingüístiques és un factor determinant per la pau a l'interior dels estats i de la comunitat internacional. Linguapax promou l'educació multilingüe, que inclou les llengües locals, nacionals i internacionals. Participa també en programes de revitalització lingüística. Amb seu a Barcelona, Linguapax disposa de delegacions a tots els continents.

Activitats

La diversitat lingüística al món. En quin punt ens trobem? Quin futur podem esperar? Linguapax celebra 30 anys amb aquesta jornada que inclourà també el lliurament del Premi Linguapax 2017. Inscripcions obertes.

Linguapax 30 anys. Jornada de debat sobre la diversitat lingüística i les tradicions espirituals. Divendres 24 de novembre de 2017 al Pati Manning de Barcelona. Inscripció gratuïta oberta

El Premi Internacional Linguapax s’atorga com un reconeixement a lingüistes, investigadors, docents i membres de la societat civil que hagin destacat per la promoció de la diversitat lingüística o de l’educació multilingüe. El premi 2018 es concedeix a BASAbali…

En tant que organització no governamental, Linguapax Internacional depèn en bona part del suport i la participació activa de membres de la societat civil i d’altres actors compromesos en la defensa…

Publicacions

Linguapax Review és una publicació periòdica de Linguapax dedicada a tractar temes relacionats amb la gestió de la diversitat lingüística, amb aportacions d’experts i d’activistes.

Materials pedagògics multilingües editats per Linguapax, posant de relleu la riquesa de la diversitat lingüística, religiosa i cultural, tot afavorint la interacció entre educació intercultural.

Actes de les conferències internacionals i simposis de Linguapax, com el congrés Linguapax X del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona, l’any 2004.

Linguapax va publicar reculls de textos normatius de la UNESCO en matèria de llengües i coordinar la traducció al català, al kurd, al calmuc i al tàtar de Crimea, de diverses recomanacions de l’OSCE.

Qui som

Una ONG catalana amb delegats a tots els continents i un consell assessor internacional.

L’origen de Linguapax és una trobada d’experts convocada per la UNESCO a Kiev, Ucraïna, el gener del 1987 sota el lema “L’ensenyament de les llengües estrangeres per a la pau…

Delegacions i antenes Linguapax

Delegacions i antenes Linguapax

Linguapax Àfrica

La delegació africana de Linguapax, creada al 2006, està basada a Yaoundé (Camerun). Va organitzar tres conferències internacionals i treballa junt amb la Academia de les llengües africanes.

Linguapax Àsia

Linguapax Àsia és l’antena asiàtica de Linguapax Internacional. Des de la seva creació el 2003, Linguapax Àsia duu a terme els objectius de Linguapax Internacional amb una atenció específica cap al continent asiàtic i l’Oceà Pacífic. Basada a Japó, Linguapax Àsia va organitzar simposis i va editar unes publicacions.

Linguapax Amèrica Llatina

La delegació de Linguapax Amèrica Llatina està basada al Centro de investigacions i estudis superiors (CIESAS) a Mexico. Va contribuir a la publicació de llibres i unitats pedagògiques en més de 20 llengües indígenes i està activament implicada en projectes de revitalització lingüística. 

Linguapax Amèrica del Nord

Linguapax Euràsia

Linguapax Pacífic

Delegació de Linguapax en el Pacífic, basada a Nouméa (Nova Caledònia)

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscribe to our newsletter