Lliurament del Premi Internacional Linguapax 2016 a Edmonton, Canadà (1a part)

La presimg-20161017-wa0008identa de Linguapax International, Mònica Pereña, va iniciar aquest 14 d’octubre un recorregut per les escoles i institucions d’Edmonton, Canadà, col·laboradores de l’Associació IHLA (International and Heritage Languages Association). L’entitat ha estat mereixedora del Premi Linguapax 2016 per la seva promoció de l’ensenyament de llengües internacionals i d’herència en un entorn multicultural.

La delegada de Linguapax per a Amèrica del Nord, Olenka Bilash, i la presidenta de l’IHLA, Antonella Cortese, han organitzat un programa intensiu de visites per tal de presentar i compartir la seva experiència quotidiana a través de les escoles membres de l’Associació. Van ser rebudes per l’escola portuguesa Gil Vicente, l’escola ucraïniana de la parròquia St.George, el centre educatiu rus de Sta. Bàrbara, l’escola panjabi Ramgarhia Khalsa i les escoles grega, vietnamita i italiana.

La setmana continuarà amb un seguit d’entrevistes amb institucions educatives i lingüístiques locals, com ara la iniciativa CILLDI, xerrades sobre bones pràctiques en l’aprenentatge de llengües amb professors, o sobre l’ús de les noves tecnologies en l’aprenentatge de llengües, així com la presentació de la gestió del multilingüisme a les escoles catalanes.

La setmana finalitzarà amb la cerimònia oficial de lliurament del premi a la seu de l’Associació.

Recordem que, enguany, el premi es va concedir ex-aequo a l’IHLA i a les Escoles de Yirrkala al Territori del Nord d’Austràlia on l’acte de lliurament va tenir lloc el passat 19 d’agost.

 

 

 

 

 

Share