Convocatòria del Premi Internacional Linguapax 2018

Després del recent lliurament de Premi Internacional Linguapax 2017 a Matthias Brenzinger, ens plau anunciar-vos que la convocatòria del premi 2018 ja està oberta. Mireu les bases aquí sota o busqueu més informació a la nostra pàgina web. Tingueu en compte que el termini de submissió de candidatures és el 21 de gener de 2018.

El Premi Internacional Linguapax

Des de l’any 1999, el 21 de febrer és celebrat arreu del món com el Dia Internacional de la Llengua Materna amb l’objectiu de destacar la importància de la diversitat lingüística i de l’educació multilingüe. Com cada any, Linguapax Internacional aprofita aquesta commemoració per fer públic el nom del guardonat del Premi Internacional Linguapax, que s’atorga com un reconeixement a l’acció duta a terme a favor de la preservació de la diversitat lingüística, de la revitalització i reactivació de comunitats lingüístiques i de la promoció del multilingüisme.

 


Bases de la convocatòria 2018

  1. Linguapax convoca anualment el Premi Internacional Linguapax com a reconeixement a l’acció duta a terme des de diferents àmbits a favor de la preservació de la diversitat lingüística, de la revitalització i reactivació de comunitats lingüístiques i de la promoció del multilingüisme.
  2. Poden ser candidats al Premi Internacional Linguapax entitats, col·lectius o membres individuals de la comunitat acadèmica i de la societat civil que hagin destacat en les accions esmentades, des de l’activisme. No es poden presentar al premi persones vinculades a les estructures ni a les delegacions de Linguapax.
  3. Les propostes hauran d’incloure les dades de contacte dels candidats, el seu currículum/històric, així com una carta de presentació de la candidatura. Es valorarà així mateix tota documentació addicional aportada en suport dels mèrits al·legats, preferentment en format electrònic, com ara enllaços amb suports audiovisuals, publicacions, pàgines web, retalls de premsa, etc. Així mateix, les persones o entitats que presentin una autocandidatura hauran d’adjuntar dues cartes de suport que avalin els seus mèrits.
  4. Les propostes convenientment documentades s’hauran d’enviar a la seu de Linguapax per correu electrònic a l’adreça info@linguapax.org fins al 21 de gener de 2018, amb la menció “Candidatura al Premi Internacional Linguapax 2018” en l’assumpte del missatge. Les propostes que es presentin per correu postal han de ser enviades per correu certificat que acrediti que l’enviament s’ha fet dins del termini concedit, a l’adreça següent: Linguapax International – C/ Pelai, 12 3-M – 08001 Barcelona.
  5. Les candidatures seran tractades amb la màxima confidencialitat.
  6. Formen el jurat del Premi Internacional Linguapax els membres de la Junta de Linguapax, del Consell Assessor, així com els delegats de la Xarxa Internacional Linguapax.
  7. La decisió del jurat serà inapel·lable. Excepcionalment, el jurat pot decidir atribuir el premi a dues candidatures.
  8. El Premi Internacional Linguapax està dotat amb la quantitat de 6.000 €.
  9. El Premi Internacional Linguapax es donarà a conèixer el  21 de febrer del 2018, coincidint amb la 18a commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna.
Share